مارچوبه با نام رسمی Asparagus officinalis یکی از اعضای خانواده سوسن است.
مارچوبه در ایران در رنگ های مختلفی از جمله سبز، سفید و بنفش موجود است. در غذاهای سرتاسر جهان از جمله فریتاتا، پاستا و سرخکرده استفاده میشود.
مارچوبه همچنین کالری کمی دارد و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری است.
مارچوبه کالری کمی دارد اما دارای خواص مغذی قابل توجهی است.
در واقع، فقط نصف فنجان (90 گرم) مارچوبه پخته شده حاوی (1):
کالری: 20
پروتئین: 2.2 گرم
چربی: 0.2 گرم
فیبر: 1.8 گرم
ویتامین C: 12 درصد از RDI
ویتامین A: 18 درصد از RDI
ویتامین K: 57 درصد از RDI
فولات: 34 درصد از RDI
پتاسیم: 6 درصد از RDI
فسفر: 5 درصد از RDI
ویتامین E: 7٪ از RDI
مارچوبه همچنین دارای مقادیر کمی از ریزمغذی های دیگر از جمله آهن، روی و ریبوفلاوین است.
این یک منبع عالی از ویتامین K است، یک ماده مغذی ضروری که در لخته شدن خون و سلامت استخوان نقش دارد.
علاوه بر این، مارچوبه سرشار از فولات است، یک ماده مغذی که برای بارداری سالم و بسیاری از فرآیندهای مهم در بدن، از جمله رشد سلولی و تشکیل DNA حیاتی است.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های شما در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو کمک می کنند.
استرس اکسیداتیو به پیری، التهاب مزمن و بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان کمک می کند.
مارچوبه، مانند سایر سبزیجات سبز، سرشار از آنتی اکسیدان است. اینها شامل ویتامین E، ویتامین C و گلوتاتیون، و همچنین فلاونوئیدها و پلی فنل های مختلف است.
مارچوبه به ویژه سرشار از فلاونوئیدهای کوئرستین، ایزورامنتین و کامپفرول است.
این مواد در تعدادی از مطالعات انسانی، لوله آزمایشی و حیوانی اثرات کاهش دهنده فشار خون، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد سرطانی دارند.
علاوه بر این، مارچوبه بنفش حاوی رنگدانه های قدرتمندی به نام آنتوسیانین است که به سبزی رنگ شاداب می بخشد و اثرات آنتی اکسیدانی در بدن دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.